Na podlagi odloka vlade, ki bo veljal do 2. 5. 2021 (termin dirke) prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena. Po istem odloku organizator športnega tekmovanja mora zagotoviti, da so na površinah za šport v naravi le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo športnega tekmovanja to pa so tekmovalci, člani spremljevalne ekipe in člani organizacijskega osebja. Vsi tisti, ki bodo lahko bili na območju prireditve pa morajo izpolnjevati standarde oz. tako imenovana COVID-19 pravila ter pred vstopom izpolniti posebno izjavo (Covid-19 Statement – ANG).

Izjavo morate obvezno izpolniti vsi akreditirani udeleženci dirke (brez izjem), ki jo boste podpisali ob prihodu na prireditev. Tisti, ki se želite testirati dan pred dirko pri izpolnjevanju izjave obkljukajte, da ste TEST OPRAVILI NA VHODU NA OBMOČJE PRIREDITVE DNE 1. 5. 2021. Ostala potrdila in dokazila, ki jih boste navajali v izjavi imejte pri sebi v času dirke.

Na območju prireditve se ne bo smelo prespati. Ravno tako se na območju prireditve lahko gibate le s posebno zapestnico, ki jo prejmete ob vhodu na prireditev. V primeru, da zapestnice ne boste prejeli vam vstop na prireditev ni dovoljen.

Zaradi lažjega pregleda nad zadevo vas pozivamo, da ste dosledni pri izpolnjevanju seznama članov spremljevalne ekipe pri čemur vloga slehernega posameznika v seznamu mora zadostiti standardom pravil torej, da gre za osebo, ki je pri tekmovalcu nujno potrebna za izvedbo športnega tekmovanja (mehaniki, strokovno osebje, vodja ekipe, ipd.). Hvala za razumevanje.